Hoe werkt adverteren in Google Ads.

Google Ads (voorheen Adwords) wordt algemeen beschouwd als de meest effectieve online advertentiemethode ter wereld. Tevens is het de grootste inkomstenbron van Google. Met een Google Ads campagne betaal je per klik voor een toppositie in de zoekresultaten van Google.

Je betaalt enkel per klik op je advertentie (ook wel PPC genoemd – pay per click). Het maakt dus niet uit hoe vaak de advertentie getoond wordt, er worden pas kosten berekend wanneer iemand daadwerkelijk op de link klikt.

Prijs per click.

De prijs per klik varieert van €0,01 tot wel €15,-. Dit is afhankelijk van de zoekwoorden waar je op adverteert, de branche en de concurrentie.

Hoe meer concurrentie, hoe hoger de prijs per klik zal zijn.

google ads
Daarnaast spelen er nog verschillende andere factoren een rol die bij adverteren op Google de kosten per klik bepalen. Zo kijkt Google onder andere naar het aantal mensen dat op je advertentie klikt wanneer deze aan hen getoond wordt. Hoe hoger het doorklikpercentage (CTR – Click through rate), hoe beter jouw advertentie scoort op kwaliteit in de ogen van Google. Deze kwaliteitsscore is mede bepalend voor de kosten per klik.
Een andere factor is de ervaring van bezoekers op de landingspagina.
Met een Google Ads campagne van hoge kwaliteit betaal je minder aan advertentiekosten. Daarom is optimalisatie van de Google Ads campagnes zo belangrijk, om de kosten laag te houden en de omzet te verhogen.

Het advertentie budget.

Het fijne van Google Ads is dat je zelf aangeeft wat je maximaal wilt uitgeven aan kliks per maand op basis van je dagbudget. Over een periode van 30 dagen betaal je nooit meer dan 30x je dagbudget.

Wanneer je €10 instelt als dagbudget kan het zo zijn dat je op een drukke dag 12 euro betaalt aan kliks, maar op een rustige dag maar 8 euro. Google zorgt ervoor dat je gemiddeld op 10 euro uitkomt. Je bent voor die maand dus niet meer kwijt dan €300,- (30 X €10).

Het is aan jou om te bepalen hoe veel je wilt uitgeven. Zo zijn er bedrijven die adverteren voor €10,- per dag en bedrijven die €1000,- per dag aan advertenties uitgeven.

Probeer Google Ads voor drie maanden uit.

Van te voren weten waar je aan toe bent? Gedurende drie maanden kan je zien hoe goed Google Ads voor jouw bedrijf werkt. Na drie maanden kan je een feestje vieren en de campagne uitbreiden (indien gewenst) of trekken we de stekker er uit. Simpel en duidelijk:

Google Ads op maat

Uiteraard kunnen we – samen met jou – ook een Google Ads pakket op maat samenstellen. Neem contact met ons op en we sturen je een passend aanbod.

Kosten.

De kosten voor een Google Ads campagne bestaat uit drie componenten:

Set-up: Eenmalig bedrag voor het inrichten van de campagne.
Beheer: Het maandelijkse bedrag dat je aan ons betaalt voor beheer.
Klikbudget: Google brengt je periodiek kosten in rekening voor de kliks.

prijzen brochure

Website & Online Marketing Brochure.

Al onze producten en diensten, mogelijkheden & tarieven in een mooi PDF overzicht:

Je aanvraag kan niet worden opgeslagen. Probeer het A.U.B. opnieuw.
Je aanvraag is geslaagd!

Na de aanmelding wordt je toegevoegd aan ons persoonlijke e-maillijst. Je kan jezelf op elk moment afmelden. We delen jouw gegevens niet met derden. Lees hier ons privacybeleid.

WL programma mail

White Label Partnerprogramma Prijslijst.

Alle mogelijkheden & tarieven in een mooi PDF overzicht:

Na de aanmelding wordt je toegevoegd aan ons persoonlijke e-maillijst. Je kan jezelf op elk moment afmelden. We delen jouw gegevens niet met derden. Lees hier ons privacybeleid.

We helpen je graag.

Wil je de uitstraling van je bedrijf vernieuwen? Of heb je hulp nodig bij je marketingactiviteiten? We gaan graag het gesprek met je aan om samen onze doelstellingen te bepalen.

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of bel direct.

06 – 362 558 07

X